Ползи от цитрусовите плодове
 

Малко полезна информация за портокаловия фреш.Машини за фрешове – под наем и продажба
Известни с високата концентрация на витамин С, портокалите са идеалната закуска, чудесно съчетание за много храни, и затова съвсем не е чудно, че са едни от най-популярните плодове по света. Родината им е Азия, а в Европа навлизат през 15 век.
Знаете ли, че сокът от портокал...
• Помага за пречистването на кръвта, тонизира целия организъм, зарежда го с жизнена сила и енергия и подобрява апетита. Признат е за най-доброто профилактично средство против простуди.
• Полезен при затлъстяване, а лекарите го препоръчват при хипертония, атеросклероза, заболявания на черния дроб. Благодарение на съдържанието на калий в него той има ясно изразено диуретично действие.
• Възпрепятства развитието на остеопороза и заздравява костите.
Стандартна чаша портокалов сок съдържа цялото количество витамин С, което ти е необходимо за един ден.
• Намалява риска от високо кръвно налягане и понижава риска от сърдечен удар.
• Регулира апетита, поддържа мускулната функция, влияе благоприятно на нивата на холестерола в кръвта.

Грейпфрутът, наричан още и Citrus Paraisi

Професионални машини за фрешовеЦарят на цитрусите или грейпфрутът е изключително полезен плод, съдържащ в себе си редица полезни елементи. Мощен антиоксидант, помагащ за пречистването на организма и в същото време зареждащ с енергия и витамини. Плодът помага при хранителни отравяния, чревни разстройства, грипни състояния, предпазва от всякакъв вид болести, регулира метаболизма, тонизира и има още безброй позитиви за нашето здраве.


ВАЖНОТО, което трябва да се знае за Грейпфрута е, че не трябва да се комбинира с лекарства, тъй като той унищожава действието на ензим, отговорен за разграждането и абсорбацията на доста лекарства. Тоест концентрацията на лекарствата в кръвта може да достигне токсични нива. Знаейки това, хората приемащи лекарства, могат да се възползват от безбройните ползи на Грейпфрута, след консултация с лекар.

МандариниПрофесионални фреш машини за заведения и магазини
 

Името на този толкова вкусен плод, напомнящ ни за коледните празници идва от факта, че той е бил част от трапезата на висшите общества в източния свят.
Представител на групата цитруси въпреки малкия си размер Мандарината, не отстъпва на своите родственици по качества. Даже според някои учени, именно тя съдържа най-много витамин С.

Важно е да се знае, че нитратите не засягат цитрусовите плодове, тъй като киселината ги неутрализира. Плодът има широко приложение в медицината, като се използва всяка една част от него. Витамините, с които снабдява организма помагат за редица процеси. Консумацията на мандарини допринася за еластичността на кръвоносните съдове. Помага още при инфекции, висока температура, бронхити и редица други.


Лимон
Машини за изцеждане на фрешовеАко кажем, че лимоните са суперхрана просто ще ги подценим. Не само, че те добавят изобилие от аромат на различни ястия, но те също могат да се похвалят с купища ползи за здравето. Съдържат антиоксиданти, поради което лимоните са полезни при лечението на много заболявания и състояния. Ето и няколко причини да започнете да ги ползвате максимално скоро!

• Предотвратяване на камъни в бъбреците и жлъчката: Пиенето на половин чаша лимонов сок всеки ден повишава нивата на цитрат в урината. Проучванията показват, че това може да предпазва от калциеви камъни в бъбреците. Лимонената киселина в лимоновия сок помага за разтваряне на камъни в жлъчката, калциеви депозити и камъни в бъбреците.
• Успокоява възпалено гърло: Смесването на лимонов сок с мед може да помогне за облекчаване на дискомфорта, който идва от опасно възпаление на гърлото.
• Помага за отслабване: Нови изследвания показват, че лимоновия сок съдържа пектин, разтворими фибри, за които е доказано, че помагат за отслабване
• Започнете деня си правилно: Оставете кофеиновите напитки и започнете деня си с топла вода и пресен лимонов сок за стимулиране на храносмилателната си система и придобиване на витамин C. Витамин С в лимоните помага да се неутрализират свободните радикали, свързани със стареенето и повечето видове заболявания.
• Когато няма достатъчно кислород и при затруднено дишане (като например при алпинизъм) лимоните са много полезни. Първият човек, който покорява Еверест, Едмънд Хилъри, заяви, че успехът му се дължи до голяма степен на лимоните.
• Лимоните са с мощни антибактериални свойства; експерименти са установили, че сок от лимони унищожава бактериите на малария, холера, дифтерия, коремен тиф и други смъртоносни болести.
• Противоракови свойства: Предпазва клетките от увреждане, което може да доведе до образуването на ракови клетки. Лимоните съдържат 22 противоракови съединения, включително естествено срещащия се лимонин;
• Калиева сила: Бананите не са единственият начин да получим калий в тялото си. В допълнение към витамин C, лимоните предлагат и този минерал, който помага на тялото Ви да остане силно и пъргаво.
• Балансира РН: Въпреки че лимоните може да изглеждат доста кисели, те са изненадващо добър източник на алкална храна, която може да помогне на рН баланса в организма.
• Черният дроб обича лимони: Пресен лимонов сок прибавен към голяма чаша вода сутрин е идеалния детоксикатор за черния дроб.
• Почиства червата: Лимоните подобряват перисталтиката на червата.

 За контакти:

info@bg-fresh.com

sales@bg-fresh.com

тел.: +359 894 95 40 39

тел.: +359 893 92 48 78

 

За контакти с ReFresh - Продажба и отдаване под наем на машини за фрешове

 


 
 

Професионална техника

Лесна за употреба и почистване

Бързо възвръщане на инвестициите

Продукт с добър имидж

Доставка, инсталация, сервизно обслужване

Продажба и отдаване под наем

Доставка на консумативи

Европейски произход на оборудването

 


 

 

www.zummo.bg